Thursday, October 1, 2015

Meie kooli taristu plaan


Kaardistasin taristu, infosüsteemid, personali, digivahendid, koolitused, e-õppekeskkonnad ja selle, mis on võimaldatud õpilastele Mindomos.
Meie kool on valinud oma teeks minna VOSK-i peale, meil pole õpilastele kasutusse anda tahvelarvuteid.
Sellel aastal õpetan taas esimest klassi ja näen nende väga kehvasid digioskusi, arvan, et need on otseses seoses perekonna majandusliku olukorra ja vanemate haridustasemega. Seega on tekkinud suur vajadus muretseda klassikomplekt tahvelarvuteid, et saaksime digivahendeid kasutada ka arvutiklassist väljaspool ning tõsta seeläbi õpilaste digitaalset kirjaoskust.
Õpetajatetoast kaotasime eelmise aasta alguses ära printer-skänner-koopiamasina ja liitsime end vallas oleva kombainiga, kus kõigil õpetajatel on võimalik piiramatus mahus printida, paljundada ja skännida. Süsteem toimib kenasti.
Unistame kiiremast internetist ja wifi-ühendusest, mis ilmselt selle aasta lõpus või uue aasta alguses ka meile jõuab, sest juba alates augustist veetakse meie külas ja selle ümbruses valguskaablit.
Unistada tuleb suurelt ning unistustel on erakordne võime ühel hetkel  ka täituda!

3 comments:

  1. Teil on koolis tore ametikoht - robootik. Hästi rumal küsimus, kas Konguta kooli õpetajad käivad vallamajas oma materjale otsimas. Kui jah, siis kui pikk on kahe maja vahemaa?

    ReplyDelete
  2. Teil on koolis tore ametikoht - robootik. Hästi rumal küsimus, kas Konguta kooli õpetajad käivad vallamajas oma materjale otsimas. Kui jah, siis kui pikk on kahe maja vahemaa?

    ReplyDelete
  3. Oh, robootik, see kõlab nagu lapsepõlve juturaamatus. Julgeksin tahvelarvutitele soovituskirja kaasa anda (digitaalse muidugi). Selle lahenduses on midagi väga-väga toimivat ja ilmselt ei ole isegi väga suurt vahet, kas need on Apple´i või mõne muu firma toodang. Peaasi, et oleks suur äpipood taga.

    ReplyDelete